Samtal i och från Thailand

Thailand har blivit ett mycket populärt resmål för oss svenskar. Vi åker dit under alla årstider och såklart vill vi samtidigt hålla kontakten med vänner så väl som familj, oavsett om det är jul eller midsommar. På den här sidan kan du läsa om olika alternativ ifall du vill ringa från Sverige till Thailand eller från Thailand till Sverige och lokala samtal inom Thailand.

Ringa från Sverige till Thailand

För att ringa till ett nummer i Thailand slår du först +66, som är Thailands landsnummer, följt av det nummer som du vill ringa. Om du ska ringa till ett svenskt nummer till en person som befinner sig i Thailand behöver du inte slå någon landskod från Sverige. Du kan exempelvis använda dig av Telia och Telenor som mobiloperatör. För Telia gäller ett pris på 6,24 kronor per minut. När du ringer med Telenor kostar det istället 22,50 kronor per minut till fastnätsnummer och 24,00 kronor för samtal till mobilnummer. Notera att en öppningsavgift på 0,79 kronor tillkommer. Förutom Telia och Telenor finns såklart andra alternativ som du kan använda dig av, exempelvis Tre, Tele2, Lycamobile och Delightmobil.

Ringa från Thailand till Sverige

Det finns olika alternativ för att ringa från Thailand till Sverige, exempelvis genom Telia och Telenor. När det gäller Telia kostar det 22,50 kronor per minut och med Telenor så kostar det 15,00 kronor per minut. Telia har även en tjänst som heter Semestervecka där du betalar 299 kronor för sju dagars samtal, sms och mms samt 1 GB surf för samma pris som i Sverige. Det är viktigt att notera att när du ringer till Sverige från Thailand behöver du först, före det aktuella numret, slå Sveriges landsnummer +46.

Ringa inom Thailand

Om några vänner eller familjemedlemmar i ditt resesällskap åker iväg på en utflykt under semestern vill du såklart kunna nå dem. Det finns olika alternativ att ringa inom Thailand. Telia erbjuder ett pris på 6,24 kronor per minut. För Telenor gäller 15,00 kronor per minut.

Om du istället vill använda dig av ett lokalt kontantkort finns det exempelvis en operatör som heter One-2-Call. Detta kontantkort går bland annat att köpa på bensinstationer och i 7-Elevenbutiker. Precis som när du ringer till ett svenskt mobilnummer i Sverige behöver du inte använda dig av ett landsnummer före det aktuella numret.

Ringa med hjälp av gratisappar och spara pengar

Många turistplatser och hotell har gratis Wi-Fi som du kan använda dig av. Det är fördelaktigt att se till att ha gratis Wi-Fi för att kostnadsfritt kunna ringa hem. Detta gör du genom att utnyttja någon av de olika gratisapparna som stödjer utlandssamtal, exempelvis Viber, Skype och WhatsApp. Genom att använda den här typen av kommunikation kan du spara mycket pengar. Det är dock viktigt att notera att dessa appar måste ha tillgång till internet för att fungera. Jämfört med exempelvis Skandinavien är landets olika 3G/4G-nätverk mycket mindre utbyggda i Thailand. Vidare måste mottagarna ha de här apparna installerade på sin mobiltelefon, surfplatta eller dator för att de kostnadsfria samtalen ska gå fram.