Utlandssamtal till Spanien

Spaniens alla olika resmål är populära för oss svenskar. Oavsett var du befinner dig är det med all säkerhet viktigt att du på ett enkelt sätt har möjlighet att hålla kontakten med dina nära och kära. Med nya lagar och ständigt sjunkande minutpriser har det aldrig varit lättare att ringa samtal till Spanien. Det finns olika sätt att ringa till, från och inom Spanien, exempelvis genom Comviq, Telenor, Tre, Telia och Hallon.

Ring med de vanliga mobiloperatörerna

När du använder dig av Comviq gäller olika alternativ, beroende på om du ringer till, från eller inom Spanien. Om du ringer till Sverige från Spanien samt inom landet är det kostnadsfritt. Detsamma gäller för mottagande av samtal. Ifall du ringer från Sverige till Spanien gäller 0,95 kronor i öppningsavgift, 0,30 kronor per minut för samtal till fast telefon och 1,45 kronor per minut till mobilnummer. Dessvärre gäller de här priserna inte till alla Comviqs prisplaner. För Fastpris Mini, BAS och Kompis är det inte möjligt att ringa, till, från eller inom Spanien med de här priserna. Kolla in Comviqs hemsida för mer information om de andra abonnemangen.

Med Telenor gäller precis samma priser som hemma, vilket betyder kostnadsfritt om du har ett fast abonnemang eller dylikt, när du ringer från Spanien till Sverige och inom Spanien. När det gäller samtal från Sverige till Spanien kostar det 5,50 kronor per minut till fastnätsnummer, 7,00 kronor per minut för samtal till mobilnummer, båda exklusive en startavgift på 0,79 kronor.

För mobiloperatören Tre gäller även där samma priser som hemma när du ringer inom Spanien eller hem till Sverige. Röstsamtal från Sverige till både mobil och fastnät kostar istället 4,95 kronor per minut. Notera att du inte kan använda Tres kontantkort utomlands.

Ifall du ska ringa från Sverige till Spanien med Telia kostar det 5,50 kronor per minut, exklusive en startavgift på 0,40 kronor. Då du ringer från Spanien till Sverige gör du detta till samma pris som hemma. Vidare gäller samma pris för samtal inom Spanien.

Om du ringer med Hallon från Sverige till Spanien gäller kostnadsfri öppningsavgift. Därefter gäller 0,30 kronor så väl som 1,45 kronor som minutpris för samtal till fastnät och mobil. Precis som för Comviq, Telia, Telenor och Tre gäller samma priser som i Sverige när du ringer från Spanien till Sverige och inom Spanien.

Använd gratisappar för att ringa

Lagen med fri roaming är en EU-lag som introducerades den 15 juni 2017. Denna lag gör det möjligt att även använda din mobildata utomlands på samma sätt som i Sverige. Eftersom Spanien ligger inom EU kan du på så sätt även använda din mobildata där. Det finns många olika gratisappar som stödjer utlandssamtal, bland annat Viber, Skype och WhatsApp. Med de här gratisapparna kan du både ha gratis röst- och videokonversationer. För att kunna använda dessa appar måste mottagaren har samma applikation installerad på sin enhet så väl som tillgång till internet. Det har aldrig varit lättare att hålla kontakten med nära och kära som befinner sig i Europa som nu. Dessutom är det fortfarande billigt att ringa till och från Storbritannien trots Brexit, läs mer om detta här.