Samtal till Storbritannien

Storbritannien röstade år 2016 att gå ur EU. Inom EU introducerades år 2017 en lag om fri roaming i EU, vilket bland annat har lett till lägre mobilkostnader i Europa. Många undrar säkert därför hur det blir med Storbritannien gällande denna fråga. Allt eftersom Storbritannien fortfarande är och kommer med all säkerhet att förbli ett populärt resmål bland oss svenskar under en lång tid framöver.

Det går att ringa billigt till, från och inom Storbritannien

I samband med Brexit har världen skakats om och det har spridits många myter om att allting som har med Storbritannien att göra numera kommer att bli komplicerat. Så är inte fallet. När det gäller att ringa samtal inom, från och till Storbritannien går det fortfarande att göra det billigt. Exempel på svenska mobiloperatörer som du kan använda dig av för detta ändamål är Hallon, Comviq och Telenor.Med Hallon ringer du för samma pris som du gör i Sverige, vilket ofta betyder att det är kostnadsfritt. Eftersom många personer idag har fasta abonnemang med fria samtal. Samma pris som i Sverige gäller för öppningsavgifter, samtal till mobil och samtal till fastnät. Detta gäller för samtal från Storbritannien, inom Storbritannien så väl som mottagande av samtal. Om du har tänkt ringa från Sverige till Storbritannien gäller en kostnadsfri öppningsavgift, 0,75 kronor per minut för samtal till mobil och 0,35 kronor för samtal till fastnät.

Comviq har även dem samma priser som i Sverige för att ringa och ta emot samtal från Storbritannien. För inom Storbritannien är det samma sak. När det gäller samtal från Sverige till Storbritannien gäller först en öppningsavgift på 0,95 kronor per samtal. Då du ringer till en mobil kostar det 0,75 kronor per minut och till en fast telefon 0,35 kronor per minut.

Ringer du från Sverige till Storbritannien med Telenor som mobiloperatör så kostar det 5,50 kronor per minut till fastnätsnummer och 7,00 kronor per minut för samtal till mobilnummer, exklusive en startavgift på 0,79 kronor per samtal. Ska du ringa samtal inom Storbritannien eller samtal från Storbritannien till Sverige gäller samma priser som hemma, vilket precis som tidigare nämnt kan betyda detsamma som kostnadsfritt. Förutom Hallon, Comviq och Telenor finns det även andra svenska mobiloperatörer som erbjuder låga minutpriser för samtal till, från och inom Storbritannien, till exempel Tre och Telia.

Använd gratisappar och spara pengar

I Storbritannien finns det många platser med Wi-Fi och området har ett välutbyggt mobilnät i form av 3G så väl som 4G. Därför kan det faktiskt vara av god idé att använda sig av olika gratisappar som stödjer kostnadsfria utlandssamtal. Dessa appar gäller världen över och det går till exempel att ringa gratis till och från Thailand, var du än befinner dig. Förutom röstsamtal, finns det även möjlighet att utföra videosamtal med dessa applikationer. För att kunna använda sig av de här gratistjänsterna är det viktigt att notera att mottagaren också måste använda sig av samma applikation. Både du som ringer och personen som tar emot samtalet måste se till att dessutom ha tillgång till internet för att kunna utföra samtalen.